Doe met ons mee

Sluit je aan bij een LETS-groep

Heb je de smaak te pakken? Sluit je dan aan bij een LETS-groep en begin te letsen. 

Start zelf een LETS-groep

Is er geen LETS-groep in je buurt? Geen probleem, verzamel een aantal mensen om je heen en start er één op. We ondersteunen je graag bij het proces. 

Neem deel aan onze evenementen

Jaarlijks organiseert LETS Vlaanderen drie grote events: een LETS-debatdag, het LETS Vlaanderenfeest en de LETS-dag.

Schrijf je in en blijf up-to-date

Wil je graag op de hoogte blijven, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Een warm netwerk

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen in een lokaal netwerk en elkaar zo verder helpen.

We helpen elkaar in een hechte gemeenschap. 

We waarderen ieders talent en sluiten niemand uit. 

We dragen zorg voor elkaar en het milieu. 

Vind jouw plaats binnen onze beweging!

Nieuws

 

03 10 2020

LETS-dag in Mol met LETS Zandland
Zaterdag 3 oktober

De LETS-dag is het evenement van de LETS-beweging. Wil je je buren, vrienden, familie, kennissen, collega's laten kennis maken met LETS, dan mag je dit evenement echt niet missen. 

 

26 04 2020

De LETS-Debatdag
Zondag 26 april in Gent

Traditiegetrouw vindt de debatdag plaats in het voorjaar en komen hoofdzakelijk de LETS-kernen naar deze dag. Toch zijn ook alle letsers hartelijk uitgenodigd. 

 

15 03 2020

Algemene vergadering
UITGESTELD

De algemene vergadering in Leuven op zondag 15 maart werd uitgesteld vanwege het coronavirus. We plannen zo snel als mogelijk een nieuwe datum.Nieuwsbrief en E-Flash

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief en E-Flash


 • Voor mij is het leuker als je dingen sámen kan doen. Sámen naar toneel met een even grote fan als ik. Maar ook samen schoonmaken. Dat is én plezant, én het gaat veel sneller. Ik vind het ook tof dat je een natuurlijke uitwisseling in geven en ontvangen ervaart."

  Jonathan

 • Ik ben een alleenstaande moeder. Ik kan lekker koken en ik organiseer kinderfeestjes. Soms voelde ik me wat alleen. Ik moet met weinig zien rond te komen. Babysit kost geld, dus ik ging niet vaak uit. Via LETS kook ik nu af en toe voor een feestje of receptie en ik hou leuke kindernamiddagen. In ruil komt Philip babysitten en krijg ik planten en struiken uit de tuin van Stef. In kan weer meer uit en heb vaker een leuke babbel.

  Malika

 • Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij een LETS-groep: iedereen die het een tof systeem vindt en gemotiveerd is om er ook werkelijk iets mee te doen. De groep draait immers alleen goed als mensen onderhandelen.

  Pieter

 • De pollekes die ik ontving, hebben op zich geen enkele waarde. Ze oppotten is dus nutteloos. Ze leveren mij alleen wat op als ik ze uitgeef. Ik sta dan ook geregeld onder nul. Dat is níet negatief. Integendeel, in een LETS-groep staan er altijd evenveel eenheden boven als onder nul.

  Dieter

 • Mijn fiets was dringend aan herstel toe. Fietsenmakers trekken hun neus op voor zulke klusjes. En als ze het wel doen, betaal ik me blauw aan uurloon voor een belachelijk klusje, waar ik per toeval niets van ken. Verder stikte diezelfde fiets van de roest. Een verflaag zou ideaal geweest zijn, maar met twee linkerhanden bleef het zo. Tot ik bij de LETS-groep kwam. Lieven die als hobby fietsen herstelt, hielp mij uit de nood: snel en handig. Daarvoor heb ik hem met heel veel plezier ruim gewaardeerd.

  Tinne


Logos


Project gerealiseerd met de steun van het Delhaize Fonds,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting