Wij helpen je graag op weg

Schrijf je nu gratis in

De LETS Vlaanderen-groep

De LETS Vlaanderen-groep zorgt voor een netwerk over geheel Vlaanderen waarbinnen leden diensten, goederen en/ of kennis kunnen uitwisselen met elkaar. Iedereen is welkom!

De LETS Vlaanderen-groep kan gebruikt worden door:

 • iedereen die interesse heeft (ook mensen die reeds letser zijn);
 • mensen of verenigingen die willen letsen maar (nog) geen lokale groep in de buurt hebben;
 • letsers die een vraag of aanbod willen doen buiten de lokale LETS-groep;
 • letsers die (meer) willen interletsen;

Meer weten? Neem contact op met letsvlaanderen@letsc.be of 013/333042. Hier vind je het huishoudelijk reglement. Maak hier je profiel aan en we nemen contact op met jou.

Peter/meter

In veel LETS-systemen worden nieuwe leden opgevangen door een peter of meter die het functioneren van de groep en de basisregels uit de doeken doet. De peter of meter helpt bijvoorbeeld bij het bedenken van aanbiedingen en vragen. Het opstellen van een eerste lijst is vaak onwennig omdat de meeste mensen het vaak moeilijk vinden om net die dingen die ze voor hun plezier doen in LETS aan te bieden.

Gezamelijke instapmomenten

Veel groepen werken ook met gezamenlijke instapmomenten met het voordeel dat een aantal mensen elkaar snel leren kennen en er slechts per groep informatie dient te worden doorgegeven.

Welkom in onze LETS-gemeenschap
Een kortfilm van LETS-Brussel

'Een regenachtige avond in Brussel. Een man gaat op zoek naar een gezellig café om iets te drinken. Hij komt aan bij het LETS-café van LETS-Brussel en belandt in de wondere wereld van LETS.'

 Een warm netwerk

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen in een lokaal netwerk en elkaar zo verder helpen.

We helpen elkaar in een hechte gemeenschap. 

We waarderen ieders talent en sluiten niemand uit. 

We dragen zorg voor elkaar en het milieu. 

Vind jouw plaats binnen onze beweging!

NieuwsNieuwsbrief en E-Flash

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief en E-Flash


 • Voor mij is het leuker als je dingen sámen kan doen. Sámen naar toneel met een even grote fan als ik. Maar ook samen schoonmaken. Dat is én plezant, én het gaat veel sneller. Ik vind het ook tof dat je een natuurlijke uitwisseling in geven en ontvangen ervaart."

  Jonathan

 • Ik ben een alleenstaande moeder. Ik kan lekker koken en ik organiseer kinderfeestjes. Soms voelde ik me wat alleen. Ik moet met weinig zien rond te komen. Babysit kost geld, dus ik ging niet vaak uit. Via LETS kook ik nu af en toe voor een feestje of receptie en ik hou leuke kindernamiddagen. In ruil komt Philip babysitten en krijg ik planten en struiken uit de tuin van Stef. In kan weer meer uit en heb vaker een leuke babbel.

  Malika

 • Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij een LETS-groep: iedereen die het een tof systeem vindt en gemotiveerd is om er ook werkelijk iets mee te doen. De groep draait immers alleen goed als mensen onderhandelen.

  Pieter

 • De pollekes die ik ontving, hebben op zich geen enkele waarde. Ze oppotten is dus nutteloos. Ze leveren mij alleen wat op als ik ze uitgeef. Ik sta dan ook geregeld onder nul. Dat is níet negatief. Integendeel, in een LETS-groep staan er altijd evenveel eenheden boven als onder nul.

  Dieter

 • Mijn fiets was dringend aan herstel toe. Fietsenmakers trekken hun neus op voor zulke klusjes. En als ze het wel doen, betaal ik me blauw aan uurloon voor een belachelijk klusje, waar ik per toeval niets van ken. Verder stikte diezelfde fiets van de roest. Een verflaag zou ideaal geweest zijn, maar met twee linkerhanden bleef het zo. Tot ik bij de LETS-groep kwam. Lieven die als hobby fietsen herstelt, hielp mij uit de nood: snel en handig. Daarvoor heb ik hem met heel veel plezier ruim gewaardeerd.

  Tinne


Logos


Project gerealiseerd met de steun van het Delhaize Fonds,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting