Over ons

LETS Vlaanderen vzw is een erkende sociaal-culturele beweging en de stuwende kracht achter de LETS-beweging. We streven naar een samenleving waar sociaal engagement en waardering primeren op winstbejag en geld verzamelen. We gaan voor gelijkwaardigheid, vertrouwen en duurzaamheid.

LETS Vlaanderen vzw is de motor en het platform van het letsen in Vlaanderen en Brussel. Letsen is het ruilen van diensten en goederen binnen een lokale groep. Zo verbinden we mensen en brengen we ze in beweging rond een nieuwe soort van economie. Door samen te letsen ontplooien mensen hun eigen krachten en talenten.

LETS Vlaanderen vzw – missie

Kernpijlers

Iedereen letst

We willen iedereen aan het letsen krijgen, want LETS heeft voor iedereen wat te bieden. De LETS-gedachte speelt in op een groeiende maatschappelijke nood om meer menselijkheid, samenhorigheid en samenwerking te brengen. Daarom zien we LETS als een antwoord op onze huidige geïndividualiseerde en competitie-gerichte maatschappij.

Een sterk netwerk

Als expertisenetwerk werken we samen met organisaties, initiatieven en besturen. Ook zij kunnen heel wat zaken aanpakken via het LETS-netwerk. Met LETS kan je vrijwilligers waarderen en een sterker netwerk uitbouwen. Meer via ‘samenwerken’ (link naar pagina)

Maatschappelijke impact

De LETS-methodiek heeft een impact op heel wat facetten in onze samenleving. Vanuit dit perspectief willen we ook een stuwende kracht voor verandering zijn. We roepen mensen op, mobiliseren hen en zetten ze aan tot maatschappelijke actie.

Ons team

De dagelijkse werking wordt gestuurd door dit enthousiaste team

Roswitha Gerbosch
Samenwerkingen
Wesley Dooms
Communicatie
Wouter Van Dyck
Beweging
Joke De Mey
Educatie

Ons bestuur

Met veel toewijding wordt het team bijgestaan door de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur.

LETS Vlaanderen vzw
Maatschappelijke zetel: Wellekensstraat 45, 9300 Aalst
Kantoor (enkel op afspraak): Vlaanderenstraat 53, 9000 Gent
email: info@letsvlaanderen.be
RPR: Dendermonde
KBO: 0463.967.430