LETS-dag
Zondag 18 november 2018 in Kortrijk

Wanneer: zondagnamiddag 18 november, 13u30 - 18u

Waar: Unie der Zorgelozen: Pluimstraat 7, 8500 Kortrijk

Wie: iedereen is welkom: letsers, curieuzeneuzen en sympathisanten!

Schrijf je hier in of op het Facebook event via de pagina van LETS Vlaanderen!

 

De LETS-DAG van 18 november komt eraan! Dit jaar valt deze traditionele dag op een zondag en komen we samen in de Unie der Zorgelozen in KORTIJK voor een namiddag rond het kloppend hart van elke LETS-groep: DE VRIJWILLIGER!
Kom luisteren naar interessante lezingen, een panel van good (vrijwilligers)practices en een streepje ontspannende muziek. Snuister op de info- en ruilstandjes en praat met andere letsers en sympathisanten.
 

Breng een zoete of hartige potluck mee. Toegang is GRATIS en treinkosten van letsers worden terugbetaald.

 

Programma

13u30 Onthaal met infostandjes van aanwezige organisaties, geef- en ruilinitiatieven in samenwerking met De Deelfabriek Kortrijk en DéKachePot, doneer jouw overbodige of verwaarloosde kamerplanten en zij verzorgen ze. Hier kan je ook planten adopteren!

14u00 Voorstelling resultaten proefproject LETS-vrijwilligersbeleid door Erik Baelus, bestuurslid LETS Vlaanderen

14u30 Expert aan het woord
Tom Lemahieu, praktijklector sociaal-cultureel werk aan HOWEST, de Hogeschool West-Vlaanderen geeft een overzicht van hedendaagse tendensen die onlosmakelijk een invloed hebben op het vrijwilligerswerk van morgen. Lemahieu is lector en auteur en kijkt met kritische blik naar vrijwilligersbeleid en cultuurbeleid. Hij schrijft opiniestukken voor Knack en is een geëngageerde burger.

15u15 Muziek van Feather, een muzikaal trio met letser Marijn Dewulf van LETS Ieper

15u30 Panelgesprek met verschillende organisaties, o.a. Julie Detavernier van EVA Kortrijk, Joke Coulembier van OCMW Kortrijk, Stijn Cottenier van LETS Roeselare en VOC Opstap, Monique Swinnen van LETS Oostende: good practices rond vrijwilligersbeleid. De panelleden beantwoorden samen de centrale vraag: hoe organiseer je jouw vrijwilligerswerk vandaag en bereid je je voor op de vrijwilliger van morgen? Met inbreng en vragen van het publiek en gemodereerd door Dirk Verbist, directeur van De Federatie.

16u30 Napraten met zoete of hartige potluck meegebracht door alle deelnemers

18u00 Einde

 

Doorlopend

Kinderanimatie

Infostandjes van de aanwezige organisaties

Geef- en ruilinitiatieven: in samenwerking met De Deelfabriek Kortrijk en DéKachePot, doneer jouw overbodige of verwaarloosde kamerplanten en zij verzorgen ze. Hier kan je ook planten adopteren!


Een warm netwerk

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen in een lokaal netwerk en elkaar zo verder helpen.

We helpen elkaar in een hechte gemeenschap. 

We waarderen ieders talent en sluiten niemand uit. 

We dragen zorg voor elkaar en het milieu. 

Vind jouw plaats binnen onze beweging!Logos


Project gerealiseerd met de steun van het Delhaize Fonds,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting


Veel gestelde vragenLETS Vlaanderen vzwOver LETSContact