LETS-Dag 18 november 2017
De LETS-Beweging breekt uit!

 

De Lindenpoort, Begijnenstraat 18, 2800 Mechelen - 13u30 tot 18u30 – GRATIS

Inschrijven via mail bij Emma of Sabrina

Of op het Facebook event via de pagina van LETS Vlaanderen vzw

Na een geslaagde editie in 2016 met de ondertekening van het LETS-Charter in aanwezigheid van minister Sven Gatz, wordt ook dit jaar op 18 november de LETS-dag georganiseerd.

We komen samen in de Lindepoort te Mechelen, genieten van interessante lezingen, nemen deel aan een ludieke actie en zijn getuige hoe de LETS beweging uitbreekt via de jeugd, partnerorganisaties en het harde werk van onze vele vrijwilligers. We smullen van een lekkere hartige of zoete potluck door alle deelnemers meegebracht, snuisteren we op wat infostandjes en praten we over de lancering van de nieuwe campagne voor 2018: “LETS-Help mekaar straat”

Letser of wannabe letser: Iedereen gratis welkom op deze 2e editie van de LETS-Dag!

GEDETAILLEERD PROGRAMMA
13u.30 onthaal
 
14u.00 Keynote speech van Dirk Barrez
Auteur en journalist met klare kijk op globalisering, coöperaties en transitie naar duurzame economie en samenleving en bekend van Vredesbeweging, 11.11.11, alsook de VRT programma’s Panorama & Terzake. Naast journalist is hij een actieve burger en maatschappelijk ondernemer.


15u.00 Ludieke en interactieve voorstelling van de campagne 2018 ‘LETS-Help Mekaar straat’ met aansluitend een overzicht van de realisaties van 2017 en een blik op 2018 door LETS Vlaanderen.

15u.30 LETS-panel met letsers uit onze LETS-community die spreken vanuit de praktijk.
Aan de tafel zitten:
o Filip François (LETS Gent) en Peter Clerckx (LETS Brugge) die het hebben over de gelijkenissen en verschillen tussen LETS en eco-sociale munten
o letsers van alle leeftijden (LETS Begijnendijk en LETS Mechelen) die getuigen wat voor hen letsen zo bijzonder maakt
o afgevaardigden van scholen die als vereniging lid zijn van een LETS-groep (basisschool de Ursulinen) en LETS-groepen die het letsen voor kansarmen faciliteren (Letsen door Buurtijd in Antwerpen)
o pedagoog op pensioen maar niet op rust Erik Tassyns (LETS Dendermonde) die zijn passie deelt voor het letsen onder studenten op de universiteit
--> Het LETS-panel wordt opgeluisterd door videoboodschappen van onze leden en partners

 
16u.30 Zoete of hartige potluck meegebracht door alle deelnemers
 
18u.30 Einde

DOORLOPEND
• Kinderanimatie
• Infostandjes
LETS-ruilbeurs onder de deelnemers: iedereen brengt een item mee (boeken, speelgoed, hobbymateriaal of zelfgemaakte items, etc. - liefst geen kledij) Deze items worden op de LETS-ruil tafel gelegd en bij afloop van het evenement neemt de deelnemer een ander item mee naar huis.

LETS GO

Een warm netwerk

LETS is een eigentijdse manier van samenwerken waar mensen diensten en spullen ruilen in een lokaal netwerk en elkaar zo verder helpen.

We helpen elkaar in een hechte gemeenschap. 

We waarderen ieders talent en sluiten niemand uit. 

We dragen zorg voor elkaar en het milieu. 

Vind jouw plaats binnen onze beweging!Logos


Project gerealiseerd met de steun van het Delhaize Fonds,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting


Veel gestelde vragenLETS Vlaanderen vzwOver LETSContact