LETS-MEET

Het is zaterdag 23 september. Gent baadt in een warme najaarszon. De zalen K22 in de Kammerstraat aan de Vrijdagmarkt worden in gereedheid gebracht om een 50-tal letsers te verwelkomen op de LETS MEET, een gezellig ontmoetingsmoment gecombineerd met workshops, een graffiti straatkunst wandeling en een afsluitmoment in de binnenstad.

Goedgemutst en beladen met heerlijke, zelfgemaakte versnaperingen in de vorm van taart en gebak sijpelen de deelnemers binnen. Ze komen uit alle uithoeken van het Vlaamse land, van LETS Leie tot LETS Zandland, van LETS Antwerpen Binnenstad tot LETS Brussel.

Omstreeks 14u00 begeven de deelnemers zich naar de zaal op de eerste verdieping voor een woord van welkom door Peter Dauwe, voorzitter en een voorstelling van het programma door Sabrina Bekaert, coördinator van LETS Vlaanderen.

Daarna volgt iedereen een workshop naar keuze. Er kan gekozen worden voor de workshop ‘Typisch LETS’ en voor de workshop ‘Letsen in ziekte of invaliditeit’. In de workshop ‘Typisch LETS’ wordt aan de hand van interviews het diverse LETS-landschap in kaart gebracht en wordt nagegaan wat we over de interne LETS-werkingen van elkaar kunnen leren.

In de workshop ‘Letsen in ziekte en invaliditeit’ wordt dieper ingegaan op de omzendbrief van het RIZIV en op een aantal getuigenissen uit de praktijk. De deelnemers kunnen ook concrete vragen stellen aan de aanwezige vertegenwoordiger van het RIZIV.

Na de interactieve workshops is het tijd voor een kopje koffie met gebak en wordt er geanimeerd, inhoudelijk nagepraat en opgewekt gekletst over LETS.

En dan is het tijd om de benen te strekken en te genieten van de graffiti-straatkunst wandeling in het kader van het Kunstenfestival Sorry Not Sorry. We volgen een parcours vol beeldende kunst met muurschilderingen op huizen en grijze bedrijfsgevels en krijgen bij elk kunstwerk wat nadere uitleg van Emma de Bock, de nieuwe educatief-communicatiemedewerker van LETS Vlaanderen.

We sluiten dit geslaagde en gesmaakte ontmoetingsmoment LETS MEET af op het terras van de Gentse stadsbrouwerij Gruut, waarna eenieder tevreden terug huiswaarts keert.

Een paar fijne reacties:
“Ik vond het een plezante en interessante LETS MEET namiddag in Gent”, een letser uit LETS Antwerpen Binnenstad.
“Bedankt voor de leuke middag”, een letser uit LETS Sint-Niklaas.