Uw LETS Vlaanderen-team
Joke De Mey

“We weten wat we zijn, maar niet wat we kunnen zijn.” – William Shakespeare

Naar aanleiding van mijn eerste grote liefde, de Engelse taal en cultuur, studeerde ik Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent. Dankzij het Erasmus programma bracht ik een geweldig semester door in Manchester, Engeland. Daarna wou ik deze kennis en liefde delen met anderen en begon ik te werken als leerkracht Engels in het volwassenenonderwijs, eerst in Brussel en dan in Gent en omstreken. Hier hielp ik mensen hun potentieel te bereiken en leerde ik ook veel bij van mijn cursisten.

Ook ontstond er bij mij een grote appreciatie voor de natuur en de rust die deze brengt. De ideale zondagnamiddag breng ik door op een wandeling in het groen. Hieruit groeide het besef dat onze natuur beschermd en bewaakt moet worden. Ik ben begaan met zaken zoals duurzaamheid, afvalvrij leven en korte keten. Het liefst beleef ik de natuur met de man die in 2016 mijn echtgenoot werd. Samen verbouwden we een huis in Oostakker en leren we over hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan deze wereld.

Na zes jaar in het onderwijs wou ik een nieuwe uitdaging: in augustus 2018 startte ik bij LETS Vlaanderen als educatief-communicatiemedewerker. Ik krijg de kans letsers te helpen om van onze wereld een mooiere plaats te maken: een plaats waar mensen gelijkwaardig zijn en waar diversiteit een troef is. Dit is de basis waarop we verder moeten bouwen. Samen met de coördinator Sabrina draag ik de LETS-boodschap uit naar de wijde wereld en ondersteunen we de vele LETS-groepen in Vlaanderen en Brussel.