Sfeerverslag
LETS Vlaanderen-feest

Op zaterdag 15 september kwam alle voorbereiding van het feestcomité van LETS Leuven in samenwerking met LETS Vlaanderen tot leven. De weergoden waren ons goed gezind, de Leuvense letsers waren al vroeg aanwezig in het lokaal dienstencentrum Het Wijnveld midden in het groen en vele keukenprinsen en -prinsessen gaven het beste van zichzelf.

“Wie twijfelt of het een succes was, die was er met zekerheid niet bij.”
We begonnen de namiddag met een hapje en een drankje. Letsers vanuit heel Vlaanderen zakten af naar Leuven, van LETS Oostende tot LETS Diest. Ook LETS Brussel was erbij! Maar liefst achttien LETS-groepen waren klaar om te feesten. Zoals een letser van LETS Begijnendijk het mooi verwoordde: “Er was een verbazingwekkende open sfeer, iedereen met iedereen. We hadden fijne babbels en uitwisselingen.”

Voor het eerst konden letsers hun deelname waarderen met LETS-eenheden en werd er een LETS-waardering voorzien voor mensen die een handje toestaken. Dit werd ervaren als “helemaal LETS”. Geld was eventjes overbodig. Vele handen maakten het werk licht en er werd heel wat uitgewisseld.

“Ik kende niemand en heb ter plaatse heel vlot verschillende mensen leren kennen. Heel open en toffe sfeer!” Gelijkgezinden vonden elkaar en de vele workshops boden een interessant programma. We gingen giechelen in “Lach jezelf in balans”, speelden petanque en werden geïnspireerd door TED-talks. We leerden groenten fermenteren, we zongen met hart en ziel, beoefenden qi gong en leerden bij over de waarde van LETS bij mensen met dementie. We luisterden naar onze talenten en leerden onszelf kennen via creatieve therapie. We pokerden zonder geld, maakten waskaarten en gingen op een prachtige wandeling. De kinderen werden ondergedompeld in circustechnieken, luisterden naar verhaaltjes of speelden buiten. “De workshops waren leerzaam en de babbels met de leden over het reilen en zeilen in andere groepen waren heel leuk.”

“We werden geweldig in de watten gelegd op culinair gebied.” En of het buffet gesmaakt heeft! De tafels en borden werden gevuld met allerlei lekkers: van soep tot chili con/ sin carne en van fruitsla tot chocolademousse. We moeten besluiten dat LETS Leuven er culinair talent op nahoudt.

Even het eten laten zakken en dan naar de dansvloer! Flora trok iedereen over de streep met haar dansinitiatie buikdansen en op de muziek van DJ Carolina gooiden letsers de benen los. Iedereen ging goedgezind en swingend naar huis, al dan niet afgezet aan het station door de LETS-shuttle. “De afwezigen hadden zeker ongelijk!”

 

Wil jij dat het volgende LETS Vlaanderen-feest naar jouw stad of regio komt? Wens je (met jouw LETS-groep) betrokken te worden bij de organisatie van toekomstige LETS Vlaanderen-feesten? Geef ons dan een seintje via info@letsvlaanderen.be

Als je meer te weten wil komen over de inhoud van de workshops of de begeleiders, neem gerust contact via info@letsvlaanderen.be