In memoriam
Robertina Van Damme

Van meet af aan was Robertina (toen nog merendeels Rob) een enthousiaste en actieve letser. Hij geloofde sterk in de visie van LETS en wou die mee ondersteunen alsook meer naamsbekendheid bezorgen. Daarom sloot hij zich aan bij de kerngroep van LETS Antwerpen Binnenstad (LAB).

Gaandeweg werden zijn outfits vrouwelijker en kleurrijker en werd Robertina ‘geboren’. Ook de verslagen van de kernvergaderingen, die zij een tijdje heeft opgesteld, waren kort (telegramstijl) en bont (paars, roze, groen,…).

Robertina’s agenda stond vol met afspraken, zij zat immers in 27 verschillende verenigingen. Haar stalen ros bracht haar overal naar toe. Zelfs naar Brussel!

Ze was enorm sociaal en hielp menig lid met het verwezenlijken van zijn /haar vraag of aanbod. Ook heeft ze eens een LETS-praatcafé georganiseerd evenals een workshop henna-tattoos gegeven.

Het enige waar ze niet in geslaagd is, is het overhalen van de overige LAB-kernleden tot het nemen van een groepsverzekering.

Ondertussen is Robertina er al enkele maanden niet meer. Ze overleed op 19 juni 2018. Tijdens haar afscheidsceremonie is nog maar eens gebleken hoeveel mensen zij met haar persoonlijkheid en gedrevenheid heeft geraakt.

Robertina, rust in vrede en wees gerust: je was zo bijzonder dat we je niet gauw zullen vergeten.

 

Hilde Roose – Kernlid LAB en nu bij LETS Antwerpen Stad

27/09/2018