LETS Inteam
Hilde Bevers

Wie ben ik?

Ik ben Hilde Bevers, zestiger en sociaal werker in hart en nieren. Ik ben lang buurt- en opbouwwerker geweest in West-Limburg, in de mijnstreek. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Mechelen en als 20-jarige ben ik naar Limburg getrokken. In 2009 ging ik in Leuven wonen en toen sloot ik me aan bij LETS.  Nu woon ik in Heusden-Zolder en ben ik ook lid van LETS Limburg.

Hoe ben je met LETS in contact gekomen?

De scheiding bracht me in Leuven. Enkele Leuvense vrouwen vertelden me over LETS, een ideale groep om actief nieuwe mensen te leren kennen. Zo heb ik me al snel aangesloten bij LETS Leuven. ‘Ik zie wel!’, dacht ik, maar het viel echt goed mee. Ik hou van de gemoedelijke sfeer en ik leerde direct veel mensen kennen. Ik nam van in het begin deel aan veel activiteiten en nam een aantal taken op voor de groep.

Welke LETS-activiteiten doe je?

Ik maak groentenpickle en sausjes. Ook verzorg ik biologische vegetarische maaltijden. Ik kook dan voor vier of vijf mensen bij iemand thuis. De gasten waarderen mij in iku’s en de gastheer of -vrouw krijgt de maaltijd voor niets! Dit heeft vooral succes in Leuven. Soms verlets ik ook goederen. Ik spendeer wel wat tijd achter mijn computer dus ik kan onmiddellijk reageren als er iets online komt. Soms vergeet ik mijn portemonnee open te doen, ik doe alles via LETS! Ik lets ook zaken zoals een shiatsu massage en toen ik opnieuw verhuisde hebben vele mensen me geholpen met kelder en zolder leegmaken, inpakken, het huis wit verven. Al deze klussen hebben me heel wat ikuutjes gekost, maar dan had ik weer een reden om voor LETS wat harder te werken.

Zo was ik vorig jaar betrokken bij de organisatie van LETS Leuven Bruist, een feest met workshops, dans en een groot dessertenbuffet in De Ruimtevaart in Leuven. Dit event dient om LETS Leuven te promoten en elkaar te ontmoeten. Ik ga ook graag naar LETS-cafés en LETS brunches  om mensen beter te leren kennen.

Wanneer ik enkele jaren bij LETS Leuven was, stopte de toenmalige 'Contact Vera' en mocht ik die taak overnemen. Een Contact Vera(ntwoordelijke) verzorgt het contact tussen LETS Leuven en de buitenwereld: ik beantwoord mailtjes die binnenkomen op contact.letsleuven@gmail.com. Ik doe dit samen met Sandra, wij wisselen elke maand af. Ook ben ik mede-gangmaker van interlets samen met Monique. Interlets maakt het mogelijk dat mensen van verschillende LETS-groepen met elkaar LETS-transacties kunnen doen.

Wat is je mooiste LETS-herinnering?

Ik heb veel prachtige herinneringen! Ik vind het geweldig dat je overal welkom bent en dat mijn etentjes altijd goed onthaald worden. Ik heb veel toffe mensen leren kennen. Toen ik verhuisde kreeg ik veel hulp van letsers. Ik moest van de huisbaas mijn huis in Leuven helemaal wit schilderen. Heel veel verschillende mensen zijn mij komen helpen. Zelf heb ik geen verfborstel aangeraakt! Hierdoor stond ‘mijn rekening’ ver onder het nulpunt maar LETS Leuven heeft mij veel goede mogelijkheden gegeven om opnieuw iku’s te verzamelen.

Wat is je grootste LETS-tegenvaller?

Ik zou het niet weten! Het is altijd plezant! Het is jammer dat iets niet kan doorgaan door te weinig belangstelling maar dit gebeurt zelden. In Limburg zou ik ook graag etentjes of kwartetjes organiseren maar daar heb ik (nog) geen reactie gekregen op mijn aanbod. Ik zou dit graag ook daar van de grond krijgen!

Wat betekent LETSEN voor jou?

Je krijgt heel veel waardering voor alles wat je doet. Je doet dingen die je graag doet en je wordt er voor ‘betaald’. Wat je niet graag doet kan je vragen aan iemand anders. Wanneer ik iets nodig heb vraag ik me steeds af: ‘Hoe kan ik dat doen zonder geld uit te geven?’ Ik zie dit als een uitdaging want het is heel gemakkelijk om geld uit te geven. Voor mij is de economische kant van LETS gelijkwaardig aan de sociale kant.

Wat verwacht je van een LETS-groep?

Ik wil verder blijven ruilen en veel nieuwe ervaringen opdoen via LETS. Er komen steeds nieuwe vriendelijke mensen bij. Het is een ongedwongen manier om met elkaar om te gaan en dat vind ik fijn.

 

Wil jij graag in een volgend nummer ‘inteam’ gaan, neem gerust contact op met onze redactie via info@letsvlaanderen.be of 053 730 816