LETS-dag
Praktische info

Inschrijven

Voor verschillende workshops en lezingen zijn de plaatsen beperkt. Goed op tijd inschrijven is dus de boodschap. Inschrijven voor de LETS-dag kan via eventbrite. Volg je daarnaast ook graag het klimaatbetoog van Nic Balthazar, dan schrijf je best in via volgende link.

Locatie

Hendrik Serruyslaan 18A,
8400 Oostende

Openingsuren

9.30 uur              opening deuren
10 uur                 officiële opening
10 uur                 start duurzaamheidsmarkt
10.30 uur            start workshops
10.30 uur            start lezingen
18.00 uur            einde LETS-dag

Catering

De Grote Post staat bekend voor haar rol binnen het theater. Met haar prachtige zalen vormt ze het decor van onze LETS-dag. Voor een hapje en een drankje kan je hier terecht. In het cultuurcafé vind je alles van een gezond slaatje tot een hartige hap. Meer informatie vindt je hier.

Bereikbaarheid

Het cultuurcentrum ligt tegenover het Leopoldpark en is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de auto.

Trein
Het station van Oostende ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand. Steek de brug tegenover het station over, ga even naar rechts, en daarna onmiddellijk links, richting de grote kerk (Petrus & Paulus kerk). Hou links van de kerk aan, steeds rechtdoor, tot aan de tramsporen. Draai hier naar rechts mee. De Grote Post ligt 150 meter verder, aan je rechterzijde.
Bereken je reisroute via www.nmbs.be

Kusttram
Trams stoppen vlakbij het cultuurcentrum (op een kleine 100 meter), aan de halte Marie-Joséplein. Vanaf het treinstation van Oostende is dit 1 halte met de tram richting De Panne.

Bus
Vele stadsbussen van De Lijn hebben de halte Marie-Joséplein als stopplaats. Het cultuurcentrum ligt op een kleine 100 meter stappen. Vanaf de stadsrandparking Maria-Hendrikapark rijdt Centrumbus Lijn 1 eveneens tot aan de halte Marie-Joséplein.
Uit alle wijken van de stad rijden bussen tot aan het station. Van hieruit is de afstand tot het cultuurcentrum gemakkelijk te voet te overbruggen, of met de tram richting De Panne (vanaf het treinstation van Oostende is dit 1 halte).
Bereken je reisroute via www.delijn.be

Met de fiets
Een overzicht van alle fietsstallingen in de buurt vind je hier.

Met de auto
Volg via de E40/A10 bij het binnenkomen van Oostende eerst de richting Centrum (2de uitrit op de rotonde). Rij rechtdoor tot aan het Vuurkruisenplein (voor jou zie je het zeilschip Mercator liggen), en neem hier de 3de uitrit op de rotonde. Aan de verkeerslichten rechtdoor.

Betalend: Zeeparking
Parkeer je wagen ondergronds en bovengronds. Deze parking is betalend. Je ticket geeft je recht op 1 uur gratis parkeren.

Omliggende straten
In de omliggende straten kan je betalend parkeren. Let wel: de parkeergelegenheid is beperkt! Meer info: www.parkindigo.be

Gratis
-> Stadsrandparking Maria-Hendrikapark / Graaf de Smet de Naeyerlaan
Volg via de E40/A10 bij het binnenkomen van Oostende eerst de richting Centrum (2de uitrit op de rotonde). Rij rechtdoor tot aan het Vuurkruisenplein (voor jou zie je het zeilschip Mercator liggen), en neem hier de 2de uitrit op de rotonde (rechts van je ligt een supermarkt). Aan de lichten naar rechts tot op de stadsrandparking Maria-Hendrikapark.

-> De stadsrandparking Maria-Hendrikapark is gratis. Van daaruit wandel je ongeveer 10 à 15 minuten te voet of stap je op de Centrumbus Lijn 1 die je tot aan de halte Marie-Joséplein brengt (Cultuurcentrum De Grote Post ligt op 75 meter afstand).