Steun ons
Zet je in voor de LETS-beweging!

Steun ons


Sponsoring en Giften
Het einde van uw fiscaal jaar
in zicht? Sponsor
LETS Vlaanderen vzw!

Op zoek naar een fiscaal aantrekkelijke gift?
Dan is LETS Vlaanderen vzw misschien wat je zoekt.
Sinds 2012 is een gift VANAF 40 EURO aan LETS Vlaanderen vzw fiscaal aftrekbaar.
 
LETS Vlaanderen vzw is een initiatief dat de sociale cohesie in de samenleving bevordert via de ruileconomie.
Onze organisatie heeft samen met LETS-groepen al mooie projecten neergezet in Sint-Niklaas, Mechelen, ... voor meer informatie zie website. 

De missie van LETS Vlaanderen vzw is alle ondersteuning te bieden om uit te groeien tot een
volwaardig sociaal samenlevingsproject.
Ben je ook overtuigd van de meerwaarde van LETS Vlaanderen?
Help ons dit boeiend initiatief op een succesvolle manier te
manifesteren zodat LETS een vaste waarde wordt in onze samenleving! 

Stort jouw zeer gewaardeerde bijdrage op BE28 0013 2125 8420
met als mededeling 'gift LETS Vlaanderen vzw'.

Nieuws

 

19 03 2019

LETS-Debatdag
Zaterdag 18 mei 2019, Hasselt

Op 18 mei nodigen we iedereen uit in Hasselt voor de LETS-Debatdag 2019 over wat er leeft binnen LETS in Vlaanderen en Brussel!

 

01 03 2019

LETS Vlaanderen zoekt een ‘Bestuurslid-communicatiespecialist

Heb je interesse om mee jouw schouders te zetten onder de groeiende LETS-beweging? LETS Vlaanderen zoekt een ‘Bestuurslid-communicatiespecialist om de Raad van Bestuur te versterken. Lees hieronder meer en geef jouw kandidatuur door ten laatste op 22 maart 2019.

 

28 02 2019

Algemene Vergadering
Zaterdag 16 maart 2019 in Leuven

Elke LETS-groep is welkom op de Algemene Vergadering van 10u tot 13u met aansluitend een stadswandeling door Leuven!Nieuwsbrief en E-Flash

Schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief en E-Flash


 • Voor mij is het leuker als je dingen sámen kan doen. Sámen naar toneel met een even grote fan als ik. Maar ook samen schoonmaken. Dat is én plezant, én het gaat veel sneller. Ik vind het ook tof dat je een natuurlijke uitwisseling in geven en ontvangen ervaart."

  Jonathan

 • Ik ben een alleenstaande moeder. Ik kan lekker koken en ik organiseer kinderfeestjes. Soms voelde ik me wat alleen. Ik moet met weinig zien rond te komen. Babysit kost geld, dus ik ging niet vaak uit. Via LETS kook ik nu af en toe voor een feestje of receptie en ik hou leuke kindernamiddagen. In ruil komt Philip babysitten en krijg ik planten en struiken uit de tuin van Stef. In kan weer meer uit en heb vaker een leuke babbel.

  Malika

 • Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij een LETS-groep: iedereen die het een tof systeem vindt en gemotiveerd is om er ook werkelijk iets mee te doen. De groep draait immers alleen goed als mensen onderhandelen.

  Pieter

 • De pollekes die ik ontving, hebben op zich geen enkele waarde. Ze oppotten is dus nutteloos. Ze leveren mij alleen wat op als ik ze uitgeef. Ik sta dan ook geregeld onder nul. Dat is níet negatief. Integendeel, in een LETS-groep staan er altijd evenveel eenheden boven als onder nul.

  Dieter

 • Mijn fiets was dringend aan herstel toe. Fietsenmakers trekken hun neus op voor zulke klusjes. En als ze het wel doen, betaal ik me blauw aan uurloon voor een belachelijk klusje, waar ik per toeval niets van ken. Verder stikte diezelfde fiets van de roest. Een verflaag zou ideaal geweest zijn, maar met twee linkerhanden bleef het zo. Tot ik bij de LETS-groep kwam. Lieven die als hobby fietsen herstelt, hielp mij uit de nood: snel en handig. Daarvoor heb ik hem met heel veel plezier ruim gewaardeerd.

  Tinne


Logos


Project gerealiseerd met de steun van het Delhaize Fonds,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting