Wat is LETS

LETS, dat is Lokaal EigenTijds Samenwerken  

Bij LETS ruilen mensen diensten en spullen in een lokaal netwerk. Via een waardering in de vorm van punten wisselen we ze uit met elkaar. We ruilen diensten en spullen en helpen elkaar zo verder. Ieder van ons heeft een talent. En met dat talent help je iemand anders uit je buurt. Zo bouw je mee aan een sterk lokaal netwerk.  

Werk je graag in de tuin, ken je veel van computers of doe je graag herstellingswerk? LETS is overal. Je vindt zeker en vast iets wat je kan aanbieden en waar je hulp bij kan gebruiken. 

Maak deel uit van onze beweging 

Wij waarderen jouw talent. We geloven in de kracht van de mens. Ieder van ons heeft iets te bieden, ieder van ons kan zijn steentje bijdragen. Samen met jou bouwen we aan een sterke en warme buurt. En als je hulp nodig hebt, dan is LETS er om je te helpen. Zo maakt iedereen gebruik van dit systeem wanneer hij of zij er nood aan heeft. 

We bouwen samen aan een warme buurt. Het gaat om meer dan enkel af en toe iets voor je buren doen. We komen samen, inspireren elkaar en dragen zorg voor elkaar en het milieu. 

Hoe werkt het concreet

Marte helpt Cindy met het werk in haar tuin en Cindy zet haar talent in om Aicha te helpen met het huiswerk van haar kinderen. Bart leent bij Aicha een aanhangwagen en geeft Marte advies bij het kopen van een nieuwe woning.  

Zo zetten we onze talenten in voor elkaar. Met LETS-punten houden we alles gemakkelijk bij. Als je iemand helpt, dan krijg je punten. Met deze punten kan jij dan gebruik maken van het netwerk. 

Hoe begin je met letsen?